wtorek, 22 stycznia 2013

Przybliżenie tematu

Technologia informacyjna - TI lub IT (ang. Information Technology) to nowa dziedzina wiedzy, integrująca różne technologie (sprzęt komputerowy oraz oprogramowaniem, telekomunikacja, teleinformatyka) służące pozyskiwaniu informacji, selekcjonowaniu jej, analizowaniu, przetwarzaniu, przechowywaniu, zarządzaniu oraz przekazywaniu innym ludziom.


Produkty świeże – w szerokim zrozumieniu tego pojęcia, to produkty spożywcze nie przetworzone, tzn. nie poddane obróbce termicznej.
Są nimi m. in.:
• warzywa
• owoce
• ryby
• drób
• mięso
• jajka


Pakowanie produktów – ma na celu zachowania w stanie nienaruszonym produktu w trakcie transportu, zachowania dłuższej świeżości produktu, zabezpieczenia przed działaniem czynników zewnętrznych oraz zwiększenia estetyki produktu.


Opakowania – to wyroby, które stanowią zewnętrzną warstwę określonego towaru mającego chronić go, ułatwiać przemieszczanie, magazynowanie, jak również sprzedaż oraz ma oddziaływać na wyobraźnię nabywcy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz